Blog

Koha e të korrurave tashmë ka filluar në Kosovë. E shumë bujq po e bëjnë gati grurin për ta dorëzuar në mullirin gjigand të M&Sillosi-t. Si një ndër kompanitë më të mëdha në rajon për prodhimin e miellit, M&Sillosi mbledh të korrurat e rreth 15 fmijë fermerëve gjithandej Kosovës, kështu duke iu siguruar bujqve shitjen e grurit si dhe duke ju siguruar të ardhura familjare.

Kapacitetet përpunuese të ruajtjës së grurit në M&Sillosi janë rreth 60 mijë ton, të cilat ruhen sipas kritereve të larta dhe në afate të caktuara kohore. Kurse kapacitetet e prodhimit janë dy linja me nga 300 ton, e kjo do të thotë qe brenda 24 orëve mund të prodhohen 600 ton miell. Një fabrikë me kapacitete të tilla nuk gjendet as në rajon!

Në fabrikën e M&Sillosi për çdo orë merren mostrat e grurit dhe miellit, të cilat testohen në laboratoret e tyre të sofistikuara, kështu duke mbajtur në nivel standartin e cilësisë.

Brenda kësaj fabrike prodhohet një nga produktet më të shitura në vend, siç është mielli Finnesa. Por ky nuk është i vetmi, sepse në M&Sillos prodhohen rreth 20 lloje të miellit. Vetëm për brendin ‘Finnesa’ prodhohen disa lloje të miellit si Tip 400, Tip 500, Tip 1000, miell integral si dhe grizë për ëmbëlsira të ndryshme. Ndryshe, brende të tjera të miellit që prodhohen në këtë fabrikë janë edhe ‘Dellino’, ‘Sofra’ e po ashtu edhe bashkëpunime me kompani internacionale.

Të gjitha këto lloje të miellit kanë diçka të përbashkët, e ajo është se prodhohen nga një fabrikë e cila ka më shumë se 5 vite që implementimon standartet e sigurisë ushqimore. Standartet që aplikon M&Sillosi janë pjesë e iniciativës globale për siguri të ushqimit, siç është IFS, FSSC2200 edhe standardi BRC.

Ndryshe, M&Sillosi bashkëpunon me kompanitë ndërkombëtare si KFC dhe Dominos, për t’i furnizuar ato me produktet e miellit. Ndërsa, eksportet e produkteve të M&Sillosit tashmë janë të rregullta për në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, në Bashkimin Europian si dhe në rajon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sqShqip
Search

We offer something different to local and foreign patrons and ensure you enjoy a memorable food experience every time.

Search

We offer something different to local and foreign patrons and ensure you enjoy a memorable food experience every time.